Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Viharsarok Egyesület


   

logo150.jpg

Bemutatkozás

A Viharsarok Egyesület 2003-ban jött létre Székelymuzsnán, amely egy kis erdélyi magyar falu Maros, Hargita és Brassó megyék határán.

Az Egyesület célja a mikroregionális fejlesztés, a falu és a térség felzárkóztatása a modern élet követelményeihez, az esélykeresés a gazdasági és kulturális elhagyatottságban, a hagyományok felelevenítése és ápolása a közösség fennmaradásának érdekében.

Egyesületünk fennállásának hét éve alatt a fenti kérdéseket érintően számos programot és rendezvényt szervezett, amelyek visszaigazolták, hogy a vázolt és vállalt munkának értelme van.

Viharsarok Egyesület székhelyeEgyelõre – sajnos – az egyesület fennmaradása elképzelhetetlen nagylelkű, áldozatkész támogatók nélkül: hiszen a helyi források semmilyen szinten sem elegendõek egy civil szervezet fenntartásához: az alacsony vásárlóerõ, az általános szegénység, és mindazok a körülmények, amelyek az egyesületet életre hívták, természetesen nem jelenthetnek garanciát ennek fennmaradására.

Munkánkat eddig jó eredmények igazolják és bennünket ez bátorít a továbbiakat illetõen, hogy befektetéseket eszközölve és párhuzamosan rengeteget dolgozva a szellemi fennmaradásért is vállaljuk fel e falu küzdelmeit és tovább dolgozzunk e kis magyar közösség érdekeiért.

Alapító tagok:
Farkas Wellmann Endre, Nemes Anna Borbála, Szabó Andreea és Szabó József.

endreinter1.jpg          boriportre.jpg          andreeainter.jpg          jozsefinter.jpg

 Forrás: Viharsarok Egyesület régebbi (talán megszűnt) honlapja

btn_visszaerdelyhez.jpg